COPYRIGHT

De auteursrechten van alle op deze website weergegeven foto’s en teksten berusten uitsluitend bij Eddy De Moor. Hetzelfde geldt voor de foto's van deze auteur op andere websites of clouds zoals Picasa of Google Photos waar via deze website wordt naartoe geleid. Het is niet toegestaan om zonder zijn schriftelijke toestemming foto's te vermenigvuldigen, te verspreiden of te publiceren op welke wijze dan ook. Alleen indien er daarover een schriftelijke overeenstemming werd bereikt is (her)gebruik toegestaan. In dat geval is de uitdrukkelijke naamsvermelding van de fotograaf verplicht, alsmede de aanduiding dat het copyright van de foto's bij de fotograaf ligt.

Webcover 2 10/2017

Webcover 2 10/2017

101.000 bezoekers : een erg mooi aantal !

Meer dan 101.000 bezoekers bezochten deze weblog sinds zijn bestaan.
Het doet mij bijzonder veel plezier vast te stellen dat zoveel mensen de weg naar deze site vonden. Ik dank hen van ganser harte voor deze belangstelling.

EDM

maandag 25 september 2017

Ressegem (Herzele) : Kermisweek-end september 2017

Onder een stralende zon was er in het week-end van 23, 24 en 25/09/2017 kermis in Ressegem.

De organisatie van dit week-end was grotendeels in handen van de Gezinsbond aldaar en dat is al jaren het geval.

Zij zorgen voor een druk bijgewoonde rommel- en antiekmarkt op zaterdag. Op zondag kwamen de eerste feestvierders al vroeg opdagen voor het aperitiefconcert in de schaduw van de kerk. Bij deze gelegenheid speelde het duo Eddy en André de mooiste liedjes uit hun repertoire. André deed dat op accordeon en hij werd daarbij uitstekend begeleid door Eddy met de drums.

's Avonds was het dan de beurt aan Tom De Bie en de Imkers. De naam van dit ensemble doet het niet direct vermoeden maar het is een steengoede coverband die er in slaagde ambiance te creëren en die naarmate de avond vorderde nog aan te zwengelen.

Het kermisweek-end werd op de derde dag traditiegetrouw afgesloten met een dag van ambiance in en rond de tent onder begeleiding van DJ Willy. Ook op deze maandag was er gans de dag veel volk aanwezig.

Een groep van "gezworen Ressegemse vrienden" gaat eerst naar de jaarlijkse zielmis. Tijdens die plechtige mis herdenken ze de vrienden die hen ontvallen zijn. Dat doen ze al jaren en ze doen er alles aan om deze traditie in ere te houden. Nadien zakken ze af naar de tent waar ze een intens moment van ontmoeting vieren. Sommigen zien mekaar regelmatig, anderen slechts enkele keren per jaar maar "het moment van de zielmis", zoals ze dat noemen, willen ze voor geen geld missen.

Vele jonge Ressegemnaren  volgen nu al hun voorbeeld en zij zorgen - zoals iemand in de groep opmerkte - voor de opvolging én de continuïteit van het gebeuren.

DJ Willy had zijn beste plaatjes meegebracht - muziek voor jong en minder jong - en slaagde er vrij makkelijk in om volk op de dansvloer te krijgen nog voor de "werkende" leden van de Gezinsbond de hapjes voor het middageten hadden klaargemaakt en rondgedeeld.

Het leidt geen twijfel dat de drankjes, de dansjes en de babbel meehielpen de "honger" aan te zwengelen.

Naarmate de avond viel en de feestvreugde en het amusement van de dag zwaarder en zwaarder begonnen te wegen liepen de tent en het plein ervoor stilaan leeg.

Ressegem kende opnieuw een geweldig en geslaagd feestelijk kermisweek-end.

Sfeerfoto's : klik HIER


Eddy De MoorGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie en/of commentaar is welkom.
Aarzel niet om die hier neer te schrijven.
Bedankt.

EDM
---------------------------------------------------