COPYRIGHT

De auteursrechten van alle op deze website weergegeven foto’s en teksten berusten uitsluitend bij Eddy De Moor. Hetzelfde geldt voor de foto's van deze auteur op andere websites of clouds zoals Picasa of Google Photos waar via deze website wordt naartoe geleid. Het is niet toegestaan om zonder zijn schriftelijke toestemming foto's te vermenigvuldigen, te verspreiden of te publiceren op welke wijze dan ook. Alleen indien er daarover een schriftelijke overeenstemming werd bereikt is (her)gebruik toegestaan. In dat geval is de uitdrukkelijke naamsvermelding van de fotograaf verplicht, alsmede de aanduiding dat het copyright van de foto's bij de fotograaf ligt.

Webcover 2 10/2017

Webcover 2 10/2017

101.000 bezoekers : een erg mooi aantal !

Meer dan 101.000 bezoekers bezochten deze weblog sinds zijn bestaan.
Het doet mij bijzonder veel plezier vast te stellen dat zoveel mensen de weg naar deze site vonden. Ik dank hen van ganser harte voor deze belangstelling.

EDM

maandag 18 september 2017

Herzele: Dag van de veiligheidsdiensten 2017

Op zondag 17 september 2017 loeide de sirene meer dan eens in de omgeving van het station te Herzele. Gelukkig was er daar geen onheil te bespeuren. Wel verzamelden er honderden nieuwsgierige mensen en allen wisten zij dat in en rond de brandweerkazerne de veiligheidsdiensten van de gemeente opendeur hielden.

Zowel de Brandweer als het Rode Kruis en de Politie maar ook de Mug van het AZ Zottegem stelden er hun materiaal en uitrusting tentoon. Tegelijk gaven ze allerlei demonstraties en konden de belangstellenden er o.a vernemen wat ze kunnen doen in geval een frietketel vuur vat of iemand tekenen van een hartinfarct vertoont. De politie demonstreerde het waterkanon en toonden aan hoe nuttig een politiehond wel kan zijn.

Zeer deskundig ook was enerzijds de uitleg die door een brandweerofficier gegeven werd bij het blussen met schuim van een uitslaande brand en anderzijds hoe door een spoedarts de rol uitgelegd werd van de Mug bij ongevallen.

Natuurlijk zorgden de organisatoren dat een drankje en een hapje tijdens dit evenement niet ontbraken en verzorgde Radio Star live een radioprogramma met tal van interviews van o.a Burgemeester Van Tittelboom, brandweercommandant Van Waeyenberghe , verschillende politiemensen en diverse hulpverleners.

Ook de kinderen konden er hun hartje ophalen bij tal van animatiestandjes maar ze konden ook hun prille ambitie om misschien later het korps der hulpverleners te vervoegen daadwerkelijk aantonen. Dat deden ze door, onder de deskundige leiding van gedreven brandweermannen, vlammen omver te spuiten en daarbij een echte waterslang te hanteren of door een ritje te maken met een echte brandweerwagen of door mee te rijden met een terreinwagen van het Rode Kruis.

Anderen lieten zich dan weer verleiden - en dat waren heus niet alleen de allerkleinsten - om occasioneel slachtoffer te zijn van een verzorgings-oefening bij het Rode Kruis, of zich (voor de gelegenheid) te laten verzorgen én wegvoeren met een ziekenwagen.

Wie wilde ervaren hoe het voelt te verblijven en de weg te vinden in een ruimte gevuld met dikke rook kon alvast de sensatie ervan voelen in een tent die met dat doel was opgesteld door de brandweer.

Sommige kinderen en hun begeleiders gingen dan weer graag de lucht in. Dat deden ze met de kraanwagen van de brandweer. Daartoe werden ze uiteraard vooraf afdoende beveiligd en ingesnoerd.

Het reddingsteam van de Vlaamse Ardennen liet zien hoe ze in uiterst gevaarlijke en risicovolle omstandigheden toch de juiste technieken en materialen met succes kunnen aanwenden om mensen te ontzetten uit benarde situaties.

Deze kennismakingsdag met de veiligheidsdiensten was uiterst interessant en de organisatie ervan was zeer goed voorbereid. De bezoekers konden gerustgesteld én met kennis van zaken huiswaarts keren.

Sfeerfoto's : Klik HIER

Eddy De Moor

2 opmerkingen:

  1. Eddy, opnieuw professioneel gedaan hoor en dank voor uw komst en verslaggeving. Mvg, Paul V Damme

    BeantwoordenVerwijderen

Uw reactie en/of commentaar is welkom.
Aarzel niet om die hier neer te schrijven.
Bedankt.

EDM
---------------------------------------------------