COPYRIGHT

De auteursrechten van alle op deze website weergegeven foto’s en teksten berusten uitsluitend bij Eddy De Moor. Hetzelfde geldt voor de foto's van deze auteur op andere websites of clouds zoals Picasa of Google Photos waar via deze website wordt naartoe geleid. Het is niet toegestaan om zonder zijn schriftelijke toestemming foto's te vermenigvuldigen, te verspreiden of te publiceren op welke wijze dan ook. Alleen indien er daarover een schriftelijke overeenstemming werd bereikt is (her)gebruik toegestaan. In dat geval is de uitdrukkelijke naamsvermelding van de fotograaf verplicht, alsmede de aanduiding dat het copyright van de foto's bij de fotograaf ligt.

Webcover 2 10/2017

Webcover 2 10/2017

101.000 bezoekers : een erg mooi aantal !

Meer dan 101.000 bezoekers bezochten deze weblog sinds zijn bestaan.
Het doet mij bijzonder veel plezier vast te stellen dat zoveel mensen de weg naar deze site vonden. Ik dank hen van ganser harte voor deze belangstelling.

EDM

maandag 8 mei 2017

Herzele : Willems Veranda's Classic (LM Classic) 2017

Het week-end van 6 en 7 mei 2017 was weeral een top(sport)dag in Herzele. Duizenden wielerfanaten, gelegenheidsfietsers, wielerfreeks, liefhebbers van fietsen maar ook professionals verzamelden op de burchtweide in het centrum van de gemeente.

's Morgensvroeg op zaterdag nog voor 7h, stonden vele vrijwilligers en organisatoren klaar om de intussen traditioneel geworden Willems Verandas Classic op gang te schieten.

Verschillende parcoursen doorheen de Vlaamse Ardennen waren bewegwijzerd en boden aan iedereen het meest passende traject aan.

In de tent gonsde het van activiteit en verliepen de administratieve geplogenheden rimpeloos. Onderweg stonden tal van medewerkers klaar in de verschillende bevoorradingsposten, seingevers waren op post op de gevaarlijkste kruispunten en mobiele eenheden zorgden voor allerlei technische assistentie waar nodig.

Het Rode Kruis was in stand-by voor gebeurlijke noodsituaties of om hulp te bieden waar nodig.

Rond 9h30 schoot ook Burgemeester Johan Van Tittelboom de eerste manche van de LM-classic (LM = Liberale Mutualiteit) op gang. Opgemerkte deelnemer hierbij was ook Rudy De Bie, nationaal coach van de Belgische veldrijders.

Radio Star verzorgde een live-uitzending en interviewde tal van mensen die op één of andere manier betrokken waren bij het gebeuren en/of een speciale band hebben met het wielrennen.

Op die manier verschenen o.a. de wielrenners Stijn Devolder (tweemaal winnaar van de Ronde van Vlaanderen zowel voor junioren als voor profs), Nick Nuyens (winnaar van de Ronde van Vlaanderen), Lucien Van Impe (winnaar van de Ronde van Frankrijk), Wout Van Aert (Wereldkampioen Veldrijden), Niels Albert (Wereldkampioen Veldrijden) voor de microfoon. Zonder uitzondering bevestigden zij hun intense herinneringen aan Herzele en het genoegen dat zij hebben om er steeds terug te keren.

Tussen de deelnemers werden ook veel Herzelenaren opgemerkt, zij mochten immers gratis deelnemen mits ze zich vooraf hadden ingeschreven.

Ook Oliver Naessen, de man die bijzondere pech kende in de finale van de meest recente Ronde van Vlaanderen was een opgemerkt deelnemer aan deze fietshappening.

Na de middag zat de tocht van velen erop en voor sommigen was het een energievreter geweest en zij gebruikten het zachte groene gras van de Herzeelse burchtweide om erop op adem te komen. Anderen zochten hun heil en energie in een frisse Herzeelse pint.

De organisatoren (WTC De Wijngaardvrienden uit Borsbeke met logistieke steun van Willems Veranda's en de gemeente Herzele) konden zaterdagavond terugkijken op een zeer geslaagde en mooie eerste dag van hun fietsweek-end.

Foto's van het gebeuren op zaterdag : klik HIER

Eddy De MoorGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie en/of commentaar is welkom.
Aarzel niet om die hier neer te schrijven.
Bedankt.

EDM
---------------------------------------------------