COPYRIGHT

De auteursrechten van alle op deze website weergegeven foto’s en teksten berusten uitsluitend bij Eddy De Moor. Hetzelfde geldt voor de foto's van deze auteur op andere websites of clouds zoals Picasa of Google Photos waar via deze website wordt naartoe geleid. Het is niet toegestaan om zonder zijn schriftelijke toestemming foto's te vermenigvuldigen, te verspreiden of te publiceren op welke wijze dan ook. Alleen indien er daarover een schriftelijke overeenstemming werd bereikt is (her)gebruik toegestaan. In dat geval is de uitdrukkelijke naamsvermelding van de fotograaf verplicht, alsmede de aanduiding dat het copyright van de foto's bij de fotograaf ligt.

Webcover 2 10/2017

Webcover 2 10/2017

101.000 bezoekers : een erg mooi aantal !

Meer dan 101.000 bezoekers bezochten deze weblog sinds zijn bestaan.
Het doet mij bijzonder veel plezier vast te stellen dat zoveel mensen de weg naar deze site vonden. Ik dank hen van ganser harte voor deze belangstelling.

EDM

woensdag 28 september 2016

Ressegem (Herzele) : Uiterst geslaagd Kermisweek-end in september 2016

In het week-end van 24, 25 en 26 september 2016 was het kermis in Ressegem. Het mooie en zachte weer zorgde alweer voor een zeer geslaagd feest rond de kerk van de Herzeelse deelgemeente.

Traditiegetrouw ligt de organisatie van de feestelijkheden grotendeels in de handen van de Gezinsbond van het dorp. Het bestuur van deze bloeiende vereniging had dit evenement dan ook al maanden voorbereid en wilde er opnieuw een prachtig gebeuren van maken.

Op zaterdag vond naar goede gewoonte de rommelmarkt plaats. In de straten rond het Mauritiusplein was er vroeg op de morgen reeds heel wat bedrijvigheid van rommelmarktkramers die van heinde en verre kwamen om hun standje in te richten op de hen toegewezen plaats.

Tijdens de dag slenterden honderden belangstellenden en nieuwsgierigen langs de kraampjes en zochten - soms tevergeefs - naar dat ene spulletje dat ze nog nergens anders op de kop konden tikken.

Op zondag voormiddag speelde het duo "No Jacks" mooie en aangename aperitiefmuziek voor een publiek dat naarmate  de middag dichterbij kwam groter en groter werd. Het was opvallend hoezeer dat invloed had op voorbijrijdende wielertoeristen. Weinigen konden het aan om niet te stoppen. Of het de dorst was die hen daartoe bewoog of de aangename muziek hebben we niet kunnen achterhalen!

's Avonds was het de beurt aan de coverband "Be Naked" om de tent te laten vollopen én ze deden dat met glans. De sfeer zat er al gauw in en het was pas in de vroege uurtjes en na veel danspasjes dat de laatsten de tent verlieten en dat de "rust" rond de kerk terugkeerde.

Wie denkt dat de traditionele misviering in de kerk op maandag, de zogenaamde zielmis, het moment betekent voor de feestvierders om de rust te laten terugkeren en tot inkeer te komen na de feestroes van de voorbije dagen vergist zich. Een grote groep van gezworen vrienden (gemiddeld zijn ze elk jaar met 25), dorpsgenoten uit de buurt van de kerk maar ook voormalige dorpsgenoten die dikwijls van ver komen, blaast verzamelen aan de kerk. Zij komen vooral om mekaar te ontmoeten en vieren samen de mis maar smeden er ongetwijfeld tegelijk plannen om van de dag weerom een onvergetelijke dag te maken. Ze doen dit trouwens al tientallen jaren; eentje nam al voor de 60ste keer deel.

Na de mis laten ze dan ook geen moment verloren gaan om hun plannen ten uitvoer te brengen en trekken van praatcafé naar feestcafé en van feestcafé naar ... feesttent. Naarmate de dag vordert haakt de ene na de andere druppelsgewijze af. Alleen de "Die Hards' halen de finish hoewel dat niet het doel was .. het weerzien van vrienden was het belangrijkste.

Op dinsdagmorgen waren geen sporen van het feestelijk geweld meer te vinden rond de Sint-Mauritiuskerk maar de sfeer die de feestvierders beleefden zal bij allen meer dan een spoor hebben achtergelaten.

Meer foto's kan u zien door HIER te klikken.

Eddy De Moor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie en/of commentaar is welkom.
Aarzel niet om die hier neer te schrijven.
Bedankt.

EDM
---------------------------------------------------