COPYRIGHT

De auteursrechten van alle op deze website weergegeven foto’s en teksten berusten uitsluitend bij Eddy De Moor. Hetzelfde geldt voor de foto's van deze auteur op andere websites of clouds zoals Picasa of Google Photos waar via deze website wordt naartoe geleid. Het is niet toegestaan om zonder zijn schriftelijke toestemming foto's te vermenigvuldigen, te verspreiden of te publiceren op welke wijze dan ook. Alleen indien er daarover een schriftelijke overeenstemming werd bereikt is (her)gebruik toegestaan. In dat geval is de uitdrukkelijke naamsvermelding van de fotograaf verplicht, alsmede de aanduiding dat het copyright van de foto's bij de fotograaf ligt.

Webcover 2 10/2017

Webcover 2 10/2017

101.000 bezoekers : een erg mooi aantal !

Meer dan 101.000 bezoekers bezochten deze weblog sinds zijn bestaan.
Het doet mij bijzonder veel plezier vast te stellen dat zoveel mensen de weg naar deze site vonden. Ik dank hen van ganser harte voor deze belangstelling.

EDM

maandag 19 september 2016

Herzele : De Groenlaan wordt Groenplaats 2016

Op zondag 18 september 2016 werd de alom gekende Groenlaan in Herzele omgevormd tot "Groenplaats". De aanleiding daartoe was de autoloze zondag die in tal van steden en gemeenten die dag van toepassing was.

De Groenlaan in de gemeente, van oudsher bekend als "the place to be" wanneer er in Herzele plezier en vermaak wordt georganiseerd was nu helemaal voorbehouden aan de voetgangers en de fietsers en de auto's werden er uitgesloten.

Het bestuur van de gemeente had voor heel wat standjes en animaties gezorgd tussen en rond de 69 platanen op de fameuze "Groenplaats"maar ook de handelaars van Herzele deden hun duit in het zakje. De Raad voor lokale Economie had met verschillende lokale handelaars opendeurdagen op het getouw gezet.

De dienst Toerisme verzorgde een erfgoedwandeling langs de belangrijkste gebouwen en constructies in het centrum die opgenomen zijn in het erfgoed van de gemeente. Luc Hoorens begeleidde de wandeling en gaf tegelijk deskundige uitleg.

Tussen de talrijk opgekomen bezoekers van de "Groenplaats" waren de steltenlopers zeer opvallend en niet alleen door hun lengte maar ook door hun prachtige kleuren.

Bijzonder fraaie springkastelen trokken dan weer de aandacht van veel kinderen en de schminkstand voor jongens en meisjes kende een groot succes.

Radio Star was aanwezig en verzorgde muziek en interviews ook met de burgemeester Johan Van Tittelboom die uiteraard opgetogen was met de opmerkelijke opkomst voor dit initiatief.

Wie de stand van Radio Star bezocht zal zeker deelgenomen hebben aan de wedstrijd door er de prangende vraag te beantwoorden hoeveel platanen nu weeral de "Groenplaats" sieren én tegelijk ook de (gele) kleur te kennen van de kabouter die zich had verstopt in het uitstalraam van één van de handelaars die deelnam aan de opendeurdagen. Die handelaar, bloemenzaak "Puur", schonk aan de winnaars dan ook een prachtig bloemstuk.

Bij de standen van de fietsen trokken de elektrische modellen bijzonder veel aandacht. Zij die niet helemaal overtuigd waren van het gemak van dat soort rijwielen konden ongedwongen en in alle veiligheid hun twijfels wegwerken door een ritje te maken rond de "Groenplaats".

Tijdens dat ritje zullen ze toch hebben moeten weerstaan aan de aantrekkelijke geur van oliebollen, wafels, mattentaarten en nog veel meer lekkernijen.

Diegenen die keuvelden tussen de platanen zullen ongetwijfeld haast verblind (en misschien ook verleid om er eentje te kopen) geweest zijn door de prachtige penningen met de beelden van de platanen en de burcht van de gemeente erin verwerkt. Deze penningen werden zeer recent geslagen in de Koninklijke Munt te Brussel. Daarvoor zorgde de nieuwe muntmeester die de naam Van Herzele draagt ... vandaar dat de eer aan Herzele te beurt viel.

Wie dorst had kon natuurlijk hier en daar genieten van een heerlijk drankje. Dat kon onder andere ook bij vzw Het Uilenkot waar een zeer gemoedelijke sfeer heerste.

De biblioteek van Herzele, in samenwerking met Route 42 - een consortium van bibliotheken uit de streek - zorgde op haar eigen podium voor voorleesmomenten. Bibliothecaris Pol Kellens genoot samen met de toehoorders van de kwaliteiten van de voorlezers.

Op het vrij podium wemelde het van de jeugdige dansers die op meeslepende muziek het beste van zich zelf en van hun danstalent lieten zien. Ouders en sympathisanten genoten er zichtbaar van.

Af en toe dienden de wandelaars uit te wijken voor de "rijdende vierkante meter", een muziekbandje dat plaats genomen op een heel klein podium werd rondgereden over de Groenplaats en eveneens prachtige muziek ten gehore bracht.

De Groenplaats was door de organisatoren een leven tot 18h gegund maar ook daarna had de Groenlaan alle moeite om haar van oudsher verdiende plaats terug te winnen. De Groenlaan kan in elk geval veel leren van de Groenplaats!

Eddy De Moor

Foto's : klik HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie en/of commentaar is welkom.
Aarzel niet om die hier neer te schrijven.
Bedankt.

EDM
---------------------------------------------------